Quantcast
Channel: Tech Zone
Viewing all articles
Browse latest Browse all 187

Ocean Space Race 2018

$
0
0

Nok en gang ble Ocean Space Race et vel gjennomført arrangement fylt med fart, spenning, jubel og vafler!

Den 9.mars 2018 fylte 312 elever fra videregående skoler fra hele Norge, Marinteknisk Senter og Havbassenget for konkurranser i klassene: Den Unge Skipsdesigneren, Vindturbin og Den Åpne Klasse. Havbassenget ble rigget klart dagen før med tribuner, standplasser og arbeidsbord til elevene og andre tilskuere.

Ocean Space Race er så heldig å få flere frivillige studenter fra marin teknikk-studiet til å få arrangementet til å gå rundt. Dette gjelder alt fra å organisere farts-, manøvrerings- og stabilitetssjekk, til å rigge opp Havbassenget, være omvisere og steke vafler.

Elevene som deltar i klassen Den Unge Skipsdesigneren står ovenfor prøvelser i fart, manøvrering og stabilitet. Elevene fra Stord Videregående skole (Gruppe 5) hadde klassens raskeste skip og tok 2.plassen i konkurransen sammenlagt. Vestby Videregående skole B (Gruppe 13) hadde arrangementets mest stabile skip og tok 3.plassen sammenlagt. Det mest manøvreringsdyktige skipet var fra Spjelkavik Videregående skole A (Gruppe 10).

Vinneren av klassen Den Unge Skipsdesigneren hadde et skip som presterte godt på fart, manøvrering og stabilitet. 1.plassen ble tildelt Spjelkavik Videregående skole B (Gruppe 11). På bildet nedenfor ser dere vinnerlaget med deres modellskip.

Vinnerne av Den unge skipsdesigneren – Spjelkavik videregående skole

Vindturbinklassenes modeller testes for produsert effekt og knekktest av turbinens fagverk. Elevene fra Levanger Videregående skole D (Gruppe 3V) vant denne klassen.

I Åpen Klasse får elevene lov til å være kreative og bygge en maritim konstruksjon eller farkost med inspirasjon fra vikingtid til dagens utfordringer i marine ressurser, matproduksjon, energi og forsøpling. Elvebakken Videregående skole D (gruppe 4Å) gikk av med seien med deres ubåt/ROV som er utstyrt med både kamera og gripearm. Hensikten med deres farkost var å hente plastemballasje fra havet, som anses som et av de store utfordringene i dag.

Under arrangementet fikk elevene også omvisning i de ulike laboratoriene ved marinteknisk senter og lytte til spennende foredrag fra professorer ved NTNU og Sett Sjøbein.

Linjeforeningen til Marin Teknikk, Mannhullet, presenterte også deres tilbud for deltakerne. Presentasjonen har med hensikt å vise frem det sosiale tilbudet linjeforeningen har å by på. I tillegg stod Rekrutteringsgruppen til Marin Teknikk på stand for å fortelle om studiet.

Aktiviteter, underholdning og konkurranser ble livestreamet, slik at hver og en kunne følge med på sosiale medier eller storskjermer ved marinteknisk senter.

Arrangørene og de frivillige studentene er fornøyd med konkurransedagen, og håper at elevene kommer tilbake neste års Ocean Space Race eller som fremtidige studenter ved NTNU.

Denne bloggposten er skrevet av studentene Dhanushi N. Attanapola og Kristine Senderud


Viewing all articles
Browse latest Browse all 187